We ship to Sweden, Denmark & Finland

 

 

Kokosnötpalmer

Med en livslängd på 60-80 år anses det vara ett “tre-generationens träd” eftersom det kan stötta en kokosnöt odlare samt hans barn och barnbarn.

De odlingsprocesser som kokosnötodlarna använder i Vietnam är organiska, så det krävs inte bekämpningsmedel eller insektsmedel för att upprätthålla kvalitetsproduktion.

Kokosnötpalmen får sin första frukt inom sex år och fortsätter sedan att frukta i ca 70 år. När kokosnötpalmträdet har nått slutet på sin livscykel, efter cirka 70 år, skärs det ner och ett nytt palmträd planteras.

Våra hantverkare tar träbitar från stammen och återvinner dessa till vackra kokosnötsbestick.

Vi köper också in träavskärningar från ebenholtsträ som lokala byggare och hantverkare skulle kasta bort eller bränna. Av dessa träbitar tillverkas våra mörka träbestick.

 

Naturrotting

Rotting framställs av den slingriga stammen från vissa palmarter. Naturrotting är en solid växt som är oerhört snabbväxande och behöver stöd av andra växter som träd. Den kan växa upp emot 30 cm på bara ett dygn och blir ca 5-7 cm tjock.

Det är ett medgörligt och böjligt material som är väldigt uppskattat då man kan forma rottingen till i princip vad som helst. I tillägg är det ett vackert naturmaterial som åldras fint och ger en ombonad känsla i hemmet.

Rotting är ett väldigt miljövänligt material eftersom det är så pass snabbväxande och förnybart och tack vare sin lätta vikt har det också mindre påverkan på miljön när det gäller transporter.

Vår tillverkare köper in materialet från bönder i Vietnam, Laos och Kambodja som alla odlar och skördar sin egen rotting.

 

 

Cirkulär hållbarhet

Våra kokosnötsprodukter, träbestick, bambu sugrör samt rottingmaterialet är 100% naturliga.

Från träd till färdig produkt utsätts våra produkter aldrig för kemikalier som kan skada vår hälsa och vårt välbefinnande. 

Kokosnötsprodukter, träbestick, bambu sugrör och rottingmaterial är alla naturligt biologiskt nedbrytbara och kan återlämnas till jorden i slutet av deras liv.

Om du inte är redo att ta farväl av dina skålar så finns det mycket annat du kan använda dessa till, som för exempel förvaringsskål, eller varför inte en planteringsskål för örter eller växter , låt inte fantasin stoppa dig!  ; )

 

 

Zero Waste - Återanvändbara produkter

Vi försöker fokusera på att ta in produkter i vår shop som är av återvunnet material eller produkter som är bra för miljön och kan återanvändas om och om igen.

Bland våra zero waste produkter hittar ni bland annat:

Vegansk vaxfolie, kaffefilter och nät- och tygkassar av GOTS certifierad bomull. 
Alla produkter är återanvändbara och tanken är att miminmera plast avfallet.

Vår vaxfolie är ett naturligt och återanvändbart alternativ till plast- och aluminiumfolie.
Vax folien är tillverkad av ekologisk kandelilla vax, kokosolja, tallkåda och sojavax. (ej GMO )

 

 

Global Organic Textile Standard

Global Organic Textile Standard (GOTS) är en internationell miljömärkning för ekologisk textil.

Märkningen omfattar hela livscykeln från råvara till färdig textil. Den reglerar begränsningen av skadliga ämnen och utsläpp i hela bearbetningen men också på paketering, märkning och distribution.

GOTS ställer också krav på arbetsförhållanden i fabrikerna.

Certifieringen baseras på två huvudprinciper. Det krävs naturliga fibrer som ska vara certifierat ekologiskt odlade enligt EU-direktiv och det krävs kontroller under hela produktionskedjan av den ekologiska bomullen.

Varje steg i processen måste uppfylla speciella kriterier, där största möjliga hänsyn tas till miljön i varje steg.

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Trygg betalning
499 kr kvar till fri frakt