Gut Feeling - Prebiotisk mix för en balanserad tarmhälsa!
Gut Feeling är en prebiotisk blandning utformad för att stödja din tarmhälsa. Matsmältningen ska inte vara svår. Denna nya mix kommer att få din tarm tillbaka på rätt spår så att du kan må som bäst!
- Daglig prebiotisk supermatblandning för att främja tillväxten av friska tarmbakterier
- Stöder hälsosam matsmältning och ökar ämnesomsättningen
- Kan förbättra din tarmhälsa den naturliga vägen
- 6 organiska supermatingredienser
- Fiberrik (4 g / portion)
1 portion = 13% rekommenderat fiberintag dagligen
- Selleri juice: 1 burk = 1 kg selleri
- Alla ingredienser är organiskt certifierade
- Utformad av holistiska nutritionister
- 30 portioner / 150 g
Användning:
Blanda 1-2 tsk i vatten före din första måltid på dagen eller efter en tung måltid. Du kan också blanda Gut Feeling i smoothies, frukost eller snacks. För bästa resultat, använd dagligen.
Blandar du med vatten, tillsätt gärna isbitar och en bit citron! =)
Varför är det bra att ta hand om sin tarmflora?
Mer och mer forskning görs om tarmens otroliga komplexitet och dess betydelse för olika processer i våra kroppar.
Många studier har kunnat bevisa samband mellan tarmhälsa och allmänt välbefinnande. Många aspekter av vår moderna livsstil, såsom stress, för lite sömn, bearbetade och söta livsmedel eller till och med att ta antibiotika, kan sätta en belastning på tarmfloran och i sin tur få oss att kämpa med en uppsvälld mage, en känsla av fullhet, men också oren hud och låg energi.
Vad kan jag äta för att förbättra min tarmflora?
Att äta en mångsidig kost rik på hela livsmedel kan leda till en varierad mikrobiota och ju mer olika bakterier du har desto bättre. Men hur kan du stimulera tillväxten av dessa vänliga tarmbakterier? Med prebiotika. De är främst fiberrik mat som inte kan smälts av mänskliga celler. Istället bryter vissa bakterieslag ner dem och använder dem som bränsle.
Hur vet jag om jag har en tarmobalans?
Obehag efter att ha ätit, uppblåsthet och gas är bara några av tecknen på att du kan ha en tarmobalans. Lyckligtvis hjälper den här supermatlösningen dig att balansera tarmmikrobiomet, så att du kan må bra.
SELLERI från Tyskland
Selleri är full av sekundära växtföreningar som har visat sig skydda mag-tarmkanalen. Grönsaken är också rik på mineraler som magnesium, järn och natrium. Selleri kan ha en neutraliserande effekt och därmed förhindra hyper surhet.
JORDÄRTSKOCKA från Tyskland
Rotgrönsaken innehåller huvudsakligen inulin, en fermenterbar kostfiber som också ger den en söt smak. Inulin stimulerar tillväxten av bifidobakterier i tarmen och påverkar därmed positivt tarmfloran. Bättre tarmflora stöder kroppens försvar. C-vitaminet som finns i kronärtskocka stöder också immunförsvaret genom att ackumuleras i vita blodkroppar (immunceller) och skydda dem från fria radikaler.
CITRONMELISS från Frankrike
Denna citrondoftande ört kommer från samma familj som mynta och har en lång tradition inom alternativ medicin där den används för att lindra stress och obehag i buken.
CITRON från Egypten
Dricker du varmt citronvatten först på morgonen för att starta din matsmältning? Enligt ayurvedisk medicin hjälper den sura citronsmaken till att stimulera din "agni", som ska starta matsmältningssystemet, så att du kan smälta maten lättare och förhindra ansamling av toxiner.
INGEFÄRA från Indien
Ingefära har en lång historia inom alternativ medicin. Rotens naturliga oljor, Gingerols, kan påskynda tömningen av magen och naturligt stödja matsmältningen. Den innehåller också matsmältningsenzymproteaset som hjälper till med nedbrytningen av proteiner.
ÄPPLE från Tyskland
Äpplen är fulla av pektin, en löslig fiber som matar bakterierna i tjocktarmen. Fruktens oligofruktosackarider stöder tillväxten av friska tarmbakterier, främjar matsmältningen och förbättrar näringsabsorptionen. Dessutom innehåller äpplen matsmältningsenzymet amylas, vilket hjälper till med matsmältningen av stärkelse.